Οι εφαρμογές που ξεχώρισαν στα APPWARDS2013
4/10/2013 Διακρίσεις   Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Οι εφαρμογές που ξεχώρισαν στα APPWARDS2013

Παρουσία περισσότερων από 200 στελεχών της ευρύτερης αγοράς τηλεπικοινωνιών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομή των AppWARDS 2013, των πρώτων ελληνικών βραβείων για εφαρμογές σε smartphones, tablets και smart TVs, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στον χώρο «Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων».

«Η παρουσία μου στα AppWARDS 2013 δεν είναι μια τυπική υποχρέωση. Με φέρνει εδώ η περιέργεια να ακούσω νέες ιδέες και να δω τα έργα των ανθρώπων που ασχολούνται με τις εφαρμογές και τις νέες τεχνολογίες. Γιατί οι εφαρμογές μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας, κάνοντας τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη και πιο αισιόδοξη. Οι developers αλλάζουν τον κόσμο και δίνουν νέο νόημα στην ουσία της δημοκρατίας. Η επιχειρηματικότητα είναι φορέας της αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα και πρωτοβουλίες όπως τα AppWARDS 2013 καταδεικνύουν ότι τα καλύτερα έρχονται για τον χώρο της τεχνολογίας » δήλωσε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση και απένειμε το βραβείο στην κατηγορία Business and Corporate, στην εφαρμογή Entersoft Mobile SFA της εταιρείας Entersoft. Το βραβείο για λογαριασμό της εταιρείας παρέλαβε ο Σταύρος Μένεγος, R&D Director της Entersoft.

Βραβεία COSMOTE App& Comers και Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη

Ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση έδωσαν οι παρουσιάσεις των ανεξάρτητων developers στην κατηγορία App&Comers, χορηγός της οποίας ήταν η COSMOTE. Σύμφωνα με την ψηφοφορία του κοινού, την τρίτη θέση κατέλαβε η εφαρμογή Balloon, δεύτερη στην προτίμηση του κοινού ήρθε η εφαρμογή Fweebi ενώ στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η εφαρμογή goustoziko. Τα βραβεία στους App&Comers που διακρίθηκαν απένειμε ο Σπύρος Λούρος, Διευθυντής Επικοινωνίας Marketing και e-business ΟΤΕ-COSMOTE, ο οποίος δήλωσε « τα βραβεία AppWARDS 2013 έχουν ένα βασικό κοινό χαρακτηριστικό με την COSMOTE: Επικροτούν τη δημιουργικότητα και στηρίζουν τους νέους με όραμα. Αντίστοιχα και εμείς στην COSMOTE, μέσα από σειρά ενεργειών, προγραμμάτων αλλά και χορηγιών, προωθούμε νέες πρωτοβουλίες και καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες. Στόχος μας, να συμβάλουμε στο μέτρο που μπορούμε και μας αναλογεί στην τόνωση της νεανικής επιχειρηματικότητας, βοηθώντας νέους ανθρώπους να βλέπουν την ιδέα τους να παίρνει «σάρκα και οστά» και γιατί όχι να γίνεται και επιχείρηση !».

Οι τρείς πρώτες εφαρμογές της κατηγορίας App&Comers κέρδισαν υπηρεσίες δωρεάν αποστολής email newsletter από την εταιρεία Moosend, Υποστηρικτή των AppWARDS 2013.

Τη σημασία των σύγχρονων τεχνολογιών σήμερα ανέδειξε στον χαιρετισμό του ο Κωνσταντίνος Λάγιος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη και Γενικός Διευθυντής της Inform Π. Λύκος. Μιλώντας για το έργο του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη, ο κ. Λάγιος τόνισε ότι «η στήριξή μας στα AppWARDS 2013 σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε το κοινωνικό έργο και τη φιλανθρωπία, μέσω της στήριξής μας στο social entrepreneurship, τις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα γενικότερα, καθώς οι τομείς αυτοί μπορούν να δώσουν τις λύσεις που χρειάζεται η χώρα και η κοινωνία σήμερα ».

Το Βραβείο Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη αφορά στις εφαρμογές που προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό και κουλτούρα και απονεμήθηκε από τον Κ. Λάγιο στην εφαρμογή Acropolis Rock της εταιρείας Lightbuzz. Το βραβείο παρέλαβε ο Βαγγέλης Πτερνέας, Founder & Software Engineer της Lightbuzz.

Οι βραβεύσεις ανά κατηγορία

Στην κατηγορία Finance, Banking and Payments το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Winbank ΛσΛ της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εφαρμογή rabt της εταιρείας RABT κέρδισε το βραβείο Διεθνοποιημένου Start-Up.

Η εφαρμογή Intelen In. Cage της εταιρείας Intelen βραβεύθηκε στην κατηγορία της Καινοτόμου Εφαρμογής.

Στην κατηγορία Medical and Health το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Prolipsis της εταιρείας MedicalTV.

Η εφαρμογή Sport24 της 24 Media απέσπασε το βραβείο της κατηγορίας Sports & Leisure.

Το βραβείο της κατηγορίας News and Media κέρδισε η εφαρμογή ReadPoint της εταιρείας Planet Interactive.

Η εφαρμογή Pameodeon for Mobile διακρίθηκε ως η καλύτερη εφαρμογή στην κατηγορία Entertainment, Multimedia and Lifestyle.

Το βραβείο της κατηγορίας Smart TVs απέσπασε η εφαρμογή Star Channel Samsung Smart TV του Star Channel.

Η εφαρμογή You.gr της εταιρείας Quest Online βραβεύθηκε στην κατηγορία Shopping.

Η εφαρμογή Επιστροφή App της τράπεζας Eurobank διακρίθηκε ως η καλύτερη στην κατηγορία Loyalty & Rewards.

Στην κατηγορία Travel & Tourism το βραβείο απέσπασε η εφαρμογή Milos Travel Guide της Softweb Adaptive IT solutions.

Η εφαρμογή airtickets.gr της εταιρείας Airtickets βραβεύθηκε στην κατηγορία Success Story.

Στην παρουσίασή του, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Γιώργος Λεκάκος εξήρε το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, τόσο στις κατηγορίες των βραβείων όσο και στους App&Comers και εξήγησε τα κριτήρια της αξιολόγησης των εφαρμογών.

«Τα AppWARDS 2013 δημιουργήθηκαν για να αναδείξουν τη δυναμική του κλάδου των εφαρμογών στην Ελλάδα αλλά και να προβάλλουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία τόσο των εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη των εφαρμογών, όσο και των νέων developers και των start-ups» δήλωσε ο Πάρης Κορωναίος, συνιδρυτής της Twilight Zone Publications, τονίζοντας τη σημασία της στήριξης των εταιρειών του χώρου αλλά και των σχετικών φορέων στα βραβεία. «Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της παραγωγής που ακόμα και ένας μοναδικός παραγωγός, developer, μπορεί να δημιουργήσει με ίδιους πόρους το προϊόν του και στη συνέχεια να το διαθέσει με εξαιρετική ευκολία σε μια αγορά δισεκατομμυρίων αγοραστών. Και αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία που όσοι πιάνουν στα χέρια τους δεν πρέπει να αφήσουν αναξιοποίητη», διατράνωσε ο έτερος ιδρυτής της Twilight Zone Publications Γιάννης Μουρατίδης. Παρουσιαστής της τελετής απονομής ήταν ο δημοσιογράφος Μίλτος Μακρίδης.