Βραβεία για τα καλύτερα ελληνικά επιχειρηματικά σχέδια Προπτυχιακών ή Μεταπτυχιακών φοιτητών
30/1/2013 Επιχειρηματικότητα   Διαγωνισμοί  

Συνεργασία για δεύτερη συνεχή χρονιά έχουν αναπτύξει το Business Association of Stanford Entrepreneurial Students (BASES) και το Corallia, προκειμένου να στείλουν το καλύτερο ελληνικό επιχειρηματικό σχέδιο προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών στο "Ε-Bootcamp", που διοργανώνει το Stanford University, στις 18-21 Απριλίου 2013 στην Καλιφόρνια.

Ο διαγωνισμός αφορά προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Ε-Bootcamp, με μια καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που θέλουν να την κάνουν πράξη. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει τη Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013 (υπάρχει παράταση). Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν ιδρυτές εταιρειών, επιχειρηματίες και επενδυτές στη Silicon Valley και να επισκεφτούν γνωστές και νεοσύστατες επιχειρήσεις, όπως η Tesla, η Google, η Electronic Arts.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση www.ebootcamp.org.

Στο μεταξύ, ακόμη μία ενδιαφέρουσα συνεργασία έχει αναλάβει το Corallia. Οι σύλλογοι Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), Berkeley (Hestia), MIT (HSA of MIΤ), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia, ανακοίνωσαν τη διοργάνωση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Y-Educational Trip που θα πραγματοποιηθεί 5-13 Απριλίου.

Το Y-Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να επισκεφθούν τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Silicon Valley, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη και στην Ατλάντα, με κύριο στόχο την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με τα οικοσυστήματα καινοτομίας που στηρίζουν την πρωτοπορία τους, και να αποκομίσουν γνώσεις και πρακτικές, τις οποίες μπορούν να εφαρμόσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2013. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές/-τριες που βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος των σπουδών τους (το ίδιο ισχύει και για τις πολυτεχνικές σχόλες με 5ετή φοίτηση).

πηγή:ictplus.gr