Πανελλαδική καμπάνια για την απασχόληση των νέων «Δούλεψέ το»
30/1/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
Πανελλαδική καμπάνια για την απασχόληση των νέων «Δούλεψέ το»
Ξεκινά σήμερα η πανελλαδική καμπάνια της ΟΝΝΕΔ “Δούλεψέ το”. Η καμπάνια έχει ως θέμα στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και την είσοδό τους στην αγορά εργασίας. Σκοπός της καμπάνιας είναι η κατάθεση προτάσεων που βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες: Τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της αγοράς εργασίας, τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά από συναντήσεις με θεσμικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με εκπροσώπους της Πολιτείας, παράλληλα, θα γίνουν συναντήσεις με νέους από όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους. Μέσα από τις συναντήσεις αυτές, θα διαμορφώσουμε μια δέσμη προτάσεων, τις οποίες θα παρουσιάσουμε σε ειδική εκδήλωση.

Ταυτόχρονα, η καμπάνια θα κορυφωθεί με τις Ημέρες Απασχόλησης που θα διοργανώσουμε σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα. Οι Ημέρες Απασχόλησης θα περιλαμβάνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσίαση των προγραμμάτων απασχόλησης για νέους, παροχή συμβουλευτικής σε θέματα εργασίας, καθώς και πληροφορίες για την υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας και θα πραγματοποιούνται από ειδικούς σε θέματα εργασίας.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα onned.gr/doulepseto/