Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα; Υποβάλλετε την αίτησή σας για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας
31/1/2014 Επιχειρηματικότητα   Διαγωνισμοί  
Έχετε μια επιχειρηματική ιδέα; Υποβάλλετε την αίτησή σας για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας

Σχεδόν ένας μήνας έμεινε μέχρι την 1η Μαρτίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι σε ολόκληρη τη χώρα να δηλώσουν συμμετοχή και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στο πλαίσιο του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας 2014.

Ένας έως πέντε επιχειρηματίες στην Ελλάδα θα έχουν και φέτος την ευκαιρία να λάβουν ως έπαθλο χρηματοδότηση 700.000 ευρώ, καθώς επίσης και επιχειρηματική καθοδήγηση και υποστήριξη. Το 2013 αναδείχθηκαν τέσσερις νικητές και υλοποιούν τώρα με επιτυχία τα επιχειρηματικά τους σχέδια με τη συνεχή υποστήριξη του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας.

Τον Νοέμβριο του 2013, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα βράβευσης του 2014 και μέσα σε διάστημα μόλις 2 μηνών έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από 150 επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες θα αξιολογηθούν από την κριτική επιτροπή του Βραβείου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ένας έως πέντε νικητές θα βραβευτούν και θα λάβουν όλους τους απαραίτητους πόρους για μια επιτυχημένη και βιώσιμη υλοποίηση της νέας επιχειρηματικής τους ιδέας. Ειδικότερα, και πέραν της χρηματοδότησης, θα λάβουν δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης (λογιστική υποστήριξη, νομικές συμβουλές, υπηρεσίες επικοινωνίας και marketing, συμβουλές μηχανογράφησης), καθώς και συμβουλευτική καθοδήγηση από έναν πολύπειρο σύμβουλο επιχειρήσεων-μέντορα.

O Όμιλος Libra έχει δεσμευθεί για πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ προς το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας που θα βοηθήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο τους και να ωθήσουν την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Μεταξύ των άλλων υποστηρικτών του θεσμού είναι οι εξής εταιρείες:

- Η εταιρεία επενδύσεων και ανάπτυξης ακινήτων Jalouise από την Αυστραλία, η οποία συμμετέχει με 500.000 δολάρια ΗΠΑ στο πρόγραμμα του Βραβείου,

- Η Τράπεζα Πειραιώς που θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση των νικητών για τα επόμενα πέντε έτη,

- Το Δικηγορικό Γραφείο Λυκουρέζου που παρέχει δωρεάν νομική υποστήριξη στους νικητές,

- Η εταιρεία Antidote Creative Studio που παρέχει δωρεάν υποστήριξη branding στους νικητές,

- Η εταιρεία People for Business που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες ανθρωπίνων πόρων στους νικητές, και

- Το δημιουργικό γραφείο S & Team που παρέχει υποστήριξη branding & design.

Αίτηση μπορούν να υποβάλλουν:

  • Άτομα που έχουν μία επιχειρηματική ιδέα, ακόμη και αν δε διαθέτουν προηγούμενη επιχειρηματική εμπειρία,
  • Ομάδες προσώπων, ακόμη και αν δεν έχουν συστήσει εμπορική εταιρεία, και
  • Υφιστάμενες ιδιωτικές -μη εισηγμένες- εταιρείες οι οποίες είναι σε θέση να αποδείξουν ότι διαθέτουν καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που δεν απορρέει ευθέως από τη βασική τους δραστηριότητα και δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί επαρκώς από ιδίους πόρους.


Προϋπόθεση της βράβευσης είναι οι διαγωνιζόμενοι να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι οι ίδιοι και η εταιρεία που θα εκπροσωπήσουν θα δραστηριοποιηθούν με έδρα την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, απαιτείται τα βασικά στελέχη της νέας επιχείρησης (όχι υποχρεωτικά όλοι οι εργαζόμενοι) να εργάζονται στην Ελλάδα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας 2014 θα γίνονται δεκτές έως την 1η Μαρτίου, μέσω της ιστοσελίδας του Βραβείου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.hellenicaward.com.

Τα ονόματα των φιναλίστ θα ανακοινωθούν δημοσίως τον Απρίλιο του 2014, ενώ οι νικητές θα αναδειχθούν και θα βραβευθούν τον Μάιο του 2014.