7ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη
10/2/2014 Εκδηλώσεις - Σεμινάρια - Προγράμματα  
7ο Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στη Θεσσαλονίκη

Στις 11, 12 και 13 Απριλίου του 2014 στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα διοργανωθεί το επιστημονικό συνέδριο με γενικό τίτλο ΣΦΗΜΜΥ 7 (Συνέδριο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών), υπό την αιγίδα της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), της Κοσµητείας της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τµήµατος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Πρόκειται για ένα συνέδριο πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό στο χώρο των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά έπειτα από 5 χρόνια επιτυχών διοργανώσεων ανά την Ελλάδα. Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην Κεντρική Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ με τη συμμετοχή πάνω από 1000 φοιτητών από όλη την Ελλάδα, 50 ακαδημαϊκοί ως επιστημονική επιτροπή, 8 διεθνώς καταξιωμένοι επιστήμονες, καθώς και ερευνητικές οµάδες.

Τις δύο πρώτες μέρες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από διεθνώς καταξιωμένους επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, την αγορά εργασίας καθώς και τα εφόδια που πρέπει να έχει ο μηχανικός σήμερα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν εργασίες φοιτητών και ερευνητών συναφείς με το αντικείμενο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών, ώστε να κατοχυρωθεί η έρευνά τους, καθώς το κύρος του συνεδρίου δρα ως «σφραγίδα» αναγνώρισης. Η τρίτη μέρα του συνεδρίου διαμορφώνεται με γνώμονα τη νεανική επιχειρηματικότητα, λαμβάνοντας υπόψη την άμεση σχέση του Μηχανικού με την επιχειρηματική δραστηριότητα και την ανάγκη της εποχής για καινοτομία. Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν workshops προσδίδοντας σ' αυτό διαδραστικό χαρακτήρα.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα sfhmmy.gr

Πηγή: epixeiro.gr