Διοργανωτές, Χορηγοί και Υποστηρικτές

HePIS

Η HePIS ως αρωγός προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, τις φιλοδοξίες και το νεανικό όραμα, συμβάλει ενεργά σε ενέργειες που αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νέων μέσα από τη χρήση της Πληροφορικής. Έτσι, το Getbusy.gr, αποτέλεσμα μία μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της HePIS με τη Microsoft Hellas και την PEOPLECERT, στοχεύει στο να προσφέρει στους νέους όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανελιχθούν επαγγελματικά, στηρίζοντάς τους στη σημερινή απαιτητική αγορά εργασίας

Microsoft

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι νέοι σαν πληθυσμιακή ομάδα είναι περισσότεροι από ποτέ, γεγονός που δίνει ελπίδα για το μέλλον. Δυστυχώς όμως, τα ποσοστά νεανικής ανεργίας είναι ανησυχητικά υψηλά, και ειδικά στην Ελλάδα ξεπερνούν το 55%. Παρατηρούμε πως οι νέοι του σήμερα βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ‘χάσμα ευκαιριών’ που διαχωρίζει εκείνους που έχουν πρόσβαση, δεξιότητες και ευκαιρίες για να πετύχουν, από εκείνους που δεν έχουν. Πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε όλοι μας, ώστε να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα θα είναι καθοριστικές προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα πιο ευοίωνο μέλλον για τους νέους μας και κατ’ επέκταση μια υγιέστερη προοπτική για την παγκόσμια οικονομία.

Το Microsoft YouthSpark είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία της εταιρείας σχεδιασμένη έτσι ώστε να δημιουργήσει ευκαιρίες για εκατομμύρια νέους σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα συνεργαζόμαστε με τη HePIS και πληθώρα άλλων οργανισμών στα πλαίσια της πρωτοβουλίας GetBusy.

Το GetBusy.gr είναι μια διαδικτυακή πύλη η οποία σε συνδυασμό με το διαγωνισμό GetBusy θα προσφέρει στους νέους Έλληνες άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για την αγορά εργασίας, αλλά και την επιχειρηματικότητα, καθώς και ευκαιρίες για να ενισχύσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους νέους δυνατότητες ώστε να αλλάξουν τον κόσμο.

Peoplecert

Στη σημερινή εποχή, η δημιουργία δυνατοτήτων πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, καθώς θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι ευθύνη λοιπόν της επιχειρηματικής κοινότητας να επενδύσει στους νέους, παρέχοντάς τους τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας. Το Getbusy έρχεται να συμβάλει στο στόχο αυτό, δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, για την μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

O όμιλος PEOPLECERT, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης και της δέσμευσής του στην προσφορά εργαλείων που βοηθούν στην εξέλιξη των ατομικών δεξιοτήτων μέσα από διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα πιστοποίησης, όπως το ECDL και το City & Guilds, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μία τόσο σημαντική για την ελληνική κοινωνία πρωτοβουλία.

Alba

Είτε υπάρχει κρίση είτε όχι, τα κλειδιά για ενα καλύτερο αύριο είναι η καθοδήγηση των νέων σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης, καλλιέργειας γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και η ενθάρρυνση και υποστήριξη νέων επιχειρηματικών προσπαθειών. Αυτό αποτελεί μέρος της αποστολής του ALBA και για το λόγο αυτό συμπλέουμε με το GetBusy.gr και το υποστηρίζουμε. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ξεχωρίζει για τη φήμη των φορέων που την υποστηρίζουν καθώς και για την ουσιαστική συμβολή του καθενός. Το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο μέσω της επιστημονικής έρευνας και της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Στη σημερινή συγκυρία εντείνουμε ακόμα περισσότερο την προσπάθειά μας με συνεργασίες όπως αυτή.

Deree

Πρωτοβουλίες όπως το getbusy.gr που ενθαρρύνουν τη νεανική προσπάθεια και δημιουργικότητα είναι πάντα αξιέπαινες αλλά και αναγκαίες στην εποχή μας. Διανύουμε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις και σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να προσφέρουμε στη νέα γενιά ευκαιρίες αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία για να αξιοποιήσει τις γνώσεις της και να τις χρησιμοποιήσει ως θεμέλιο για ένα καλύτερο μέλλον.

To DEREE - The American College of Greece βρίσκεται πάντα αρωγός σε προσπάθειες που ωθούν τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντες τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

manpowergroup logo

Κάθε μέρα που περνά η ManpowerGroup δίνει την ευκαιρία σε περισσότερους από 630.000 ανθρώπους να εργαστούν, να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αναπτυχθούν, συνδέοντάς τους με τους 400.000 πελάτες της σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μέσα από τη δραστηριοποίησή μας, η οποία εδώ και 65 χρόνια ενώνει τους ανθρώπους με ευκαιρίες για απασχόληση και ανάπτυξη, γνωρίζουμε ότι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, όπως οι νέοι άνθρωποι, αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην προσπάθειά τους να συνδεθούν με την αγορά εργασίας και να παραμείνουν σε αυτή. Γι αυτό το λόγο, αναπτύσσουμε πρωτοβουλίες που καταπολεμούν αυτά τα εμπόδια, μέσα από κατάλληλη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, παροχή συμβουλευτικής και καθοδήγησης κ.λπ. Μία από αυτές τις πρωτοβουλίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ, είναι και η συνεργασία μας με το GetBusy.gr, που ξεκίνησε το 2013.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, εξειδικευμένοι Σύμβουλοι Απασχόλησης της ManpowerGroup προσφέρουν εθελοντικά το χρόνο και τις γνώσεις τους προκειμένου να ενημερώσουν, να εκπαιδεύσουν, να ενδυναμώσουν και να υποστηρίξουν νέους ανθρώπους, στην προσπάθειά τους να σχεδιάσουν την επαγγελματική τους πορεία. Συμπληρωματικά σε αυτές τις δράσεις, που υλοποιούνται σε ομαδική βάση, η ManpowerGroup έχει αναπτύξει εκπαιδευτικό υλικό για ζητήματα Σχεδιασμού Καριέρας, Εύρεσης Εργασίας και Επαγγελματικής Ανάπτυξης, το οποίο είναι ελεύθερα διαθέσιμο μέσω του GetBusy.gr.

Intelen

Διανύουμε μία κρίσιμη φάση, όπου οι νέοι πρέπει να αρχίσουν να επιχειρούν και να δημιουργούν τις δικές τους θέσεις εργασίας αντί να ψάχνουν για μία. Σε αυτή τη δύσκολη προσπάθειά τους, χρειάζεται να βρουν ουσιαστικούς συμπαραστάτες, παραδείγματα και συμμάχους σε όλους εμάς του νέους επιχειρηματίες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή για την αλλαγή στη χώρα μας. Γι’αυτό το λόγο αποφασίσαμε να στηρίξουμε ενεργά το Getbusy.gr και την επιχειρηματικότητα, καθώς πιστεύουμε ότι θα αφυπνίσει πολλούς νέους και θα τους δώσει τα αρχικά εφόδια για να καινοτομήσουν, να επιχειρήσουν και να προσπαθήσουν να αλλάξουν με τον τρόπο τους την Ελλάδα.

Career In Progress

H Career In Progress είναι μια Επιστημονική Ομάδα Συμβούλων Απασχόλησης, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας που συγκροτήθηκε το 2012 για να συνδράμει νέους καθ' όλη την πορεία τους από την εκπαίδευση προς την αγορά εργασίας. Η φιλοσοφία της στηρίζεται στην μοναδικότητα του ατόμου και με τις εφαρμογές συμβουλευτικής που υιοθετεί, επεκτείνεται σε λύσεις ουσίας, στηριζόμενες πάντα στην αυτενέργεια του συμβουλευόμενου. Προς αυτήν την κατεύθυνση, η πρωτοβουλία του GetBusy είναι απολύτως ταιριαστή με τα ιδανικά και το όραμά της, όπου οι νέοι θα είναι ενεργοί, θα προσπαθούν με πείσμα και θα ονειρεύονται με αυτοπεποίθηση.


Close the Loop

Το GetBusy είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία για τους νέους που ψάχνουν καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες. Για αυτούς που θέλουν να δουν τι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν και να αποβάλλουν τις σκέψεις για το τι δε μπορούν.

Το Περιβάλλον και η Βιωσιμότητα είναι συναρπαστικά πεδία τα οποία εξελίσσονται συνεχώς και πρέπει να τα γνωρίζουμε όλοι μας. Αποτελούν, ευκαιρία για όσους έχουν όραμα και δημιουργούν μέσα σε αυτά. Η Close the Loop, μέσω του GetBusy, βοηθά τους νέους να γνωρίσουν αυτά ακριβώς τα πεδία και τους ενεργοποιεί, ώστε να αφιερώσουν τη σκέψη και τη φαντασία τους για ένα καλύτερο και βιωσιμότερο μέλλον.

Flya

Ένας από τους βασικούς μας στόχους στη FLYA Consulting είναι να υποστηρίζουμε τον άνθρωπο στην επαγγελματική του ανάπτυξη. Το Getbusyδημιουργήθηκε γι’αυτό ακριβώς το λόγο: να υποστηρίξει τους νέους επαγγελματίες μέσω της παροχής πληροφοριών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών.

Η υποστήριξη μας, λοιπόν, ήταν άμεση και μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά να προσφέρουμε την πολυετή μας εμπειρία και γνώση για το εργασιακό περιβάλλον, με σκοπό την ανάπτυξη νέων επαγγελματιών.

HR Passport

Το όραμα της HR Passport είναι μέσα από την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των ανθρώπων, την ενίσχυση της αυτογνωσίας και της διεκδικητικότητάς τους, να συμβάλλει καθημερινά στη δημιουργία μιας κοινότητας ατομικής ευθύνης, καινοτομίας και ενεργής συνεισφοράς σε θετικές κοινωνικές αλλαγές. Ότι ως χώρα και αγορά εργασίας περνάμε καιρούς δύσκολους είναι δεδομένο. Όμως, δεδομένο είναι και το ότι πάντα στη ζωή θα υπάρχουν προκλήσεις που θα δοκιμάζουν τις δυνάμεις μας, τις επιθυμίες μας, το πάθος για τα όνειρά μας. Πιστεύουμε πολύ στο νεανικό πνεύμα με τη δημιουργική ανησυχία του για τη ζωή. Ελπίζουμε με τη συνεισφορά μας στο getbusy.gr, με γνώσεις και εμπειρία ετών στη συμβουλευτική σταδιοδρομίας, να δράσουμε ως συμπαίκτης των νέων που τώρα ξεκινούν να κυνηγούν τα επαγγελματικά τους όνειρα!

Look4Studies

Σκοπός του Look4Studies.com είναι να παρέχει όλη την πληροφόρηση, πλήρη και αξιόπιστη, σχετικά με τα θέματα σπουδών, δίνοντας τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να βρουν τις καταλληλότερες για αυτούς σπουδές, ώστε να ανελιχτούν τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Στα πλαίσια αυτής της φιλοσοφίας, είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να στηρίζουμε την πρωτοβουλία του Getbusy.gr, η οποία συμβάλλει στην ενημέρωση των νέων σε μια σειρά από εκπαιδευτικά αντικείμενα, βοηθώντας ενεργά στην ανάπτυξή τους. Η αξιοπιστία και το κύρος των φορέων που συμμετέχουν αποτελούν επιπρόσθετη εγγύηση της επίτευξης του σκοπού του προγράμματος. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας και στηρίζοντας ο ένας τον άλλον, ο καθένας από το δικό του τομέα, μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα. Και στη συνέχεια, είναι στο χέρι κάθε ενός από εμάς, να αδράξει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον, για τον ίδιο - και με το δικό του λιθαράκι - και για όλους μας!

ISON Psychometrica

Το σύνθημα της ISON είναι «Άνθρωποι με αποτέλεσμα» και το Getbusy.gr είναι εστιασμένο σε ακριβώς αυτό: στην ανάπτυξη της αποτελεσματικότητας νέων ανθρώπων, με όραμα και δυνατότητες. Από το Getbusy.gr μας δίνεται η ευκαιρία να προσφέρουμε συμβουλευτική σταδιοδρομίας, coaching και mentoring διεθνών προδιαγραφών, συμβάλλοντας στην ανάδειξη των ικανοτήτων των νέων ανθρώπων, όπως είναι ο σκοπός του προγράμματος. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα με ενθουσιασμό, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό που έρχεται να προσφέρει προσθέτει αξία όχι μόνο για τους ίδιους τους συμμετέχοντες, αλλά και για τους οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζονται, τους οικείους τους και την κοινωνία ολόκληρη.

Mαρία Κοκκίνου, Executive Coach/Corporate Trainer, HR Consultant

Το Getbusy. gr είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία για τους νέους που στην περίοδο της κρίσης, καλούνται να δημιουργήσουν οι ίδιοι τις ευκαιρίες τους στον επαγγελματικό τους στίβο. Είναι όμως και μια εξαιρετική ευκαιρία, για όσους επαγγελματίες σαν και εμένα με γνώσεις και εμπειρία στο τομέα της συμβουλευτικής καθοδήγησης στελεχών (executive & life coaching) και εκτενούς συμβουλευτικής εμπειρίας σε ευρύτερα θέματα ανθρώπινου δυναμικού (όπως είναι η ανάπτυξη ικανοτήτων ηγεσίας, διαχείριση ταλέντου κ.α.) να συμβάλλουμε ενεργά στην ενεργοποίηση των νέων, στην ενδυνάμωση των ικανοτήτων τους, στον προσδιορισμό του οράματος τους και στην επίτευξη των στόχων τους. Χαίρομαι για τη δυνατότητα που μου δίνεται ... to get busy, παρέα με άλλους αξιόλογους επαγγελματίες στο χώρο μου και όχι μόνο και να υποστηρίξω την προσπάθεια των νέων να μάθουν, να αλλάξουν, να επιχειρήσουν, να δοκιμάσουν καινοτόμες ιδέες, να δράσουν, να συνεργαστούν και να πετύχουν τα όνειρά τους!

my future

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το όραμα μας για αποτελεσματική καθοδήγηση των νέων σε θέματα σταδιοδρομίας βρίσκει αρωγό το getbusy.gr. Ο οργανισμός Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας My Future Career δεσμεύεται για υποστήριξη του getbusy.gr προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο με την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει από την εμπειρία των στελεχών του σε θέματα αγοράς εργασίας και ανθρωπίνων πόρων όσο και με τα αξιόπιστα επιστημονικά εργαλεία που διαθέτει.